Alien Isolation Túlélési katalógus

2014.10.20 21:19

A túlélés szabályai Alien: Isolation módra

 

Az alább felsorolt pontokban olvashatjátok, milyen módszerekkel és, hogyan élhetitek túl a vadászatot. A legfontosabb az örökös éberség, ugyanis kis kedvencünk imád egy helyben állni és várni, hogy felbukkanjunk, s akkor aztán megiramodik és teljesen mindegy mit teszünk, végünk.

Ezt úgy kerülhetjük el, hogy:

 

- A szellőzőket a plafonon kerülni kell, még akkor is, ha nem csurog onnan semmi. Sokszor megbújik ott, arra várva, hogy áthaladsz, s akkor felránt. Ha középen van, nem lehet kikerülni, akkor belevilloghatsz, akkor megmozdul.

- A lopakodás legyen az elsődleges mozgási forma. Sétálni nem ajánlatos, hiszen roppant hangos, illetve feltűnő, emellett, akár észre sem vesszük, ha felborítunk egy tereptárgyat, aminek zaja elárulja hollétünket. Futni fölösleges, ha szemben álltok egymással, ott csak a csel segít, de erről később. Fölösleges, mert gyorsabb és mozgékonyabb a jószág, a tereptárgyakban sem fog akadályt találni, szóval ilyenkor teljesen mindegy. Viszont, amikor van köztetek egy jókora távolság, akkor érdemes felhúzni a nyúlcipőt, ugyanis képes megzavarodni, ha kanyarban lefordulsz és elkapsz egy ajtót vagy búvóhelyet, esetlegesen beguggolsz egy sötétebb sarokba vagy tereptárgy mellé.

- A mozgásérzékelő hasznos szerszám, de mindemellett hangos és kissé pontatlan. Elővenni kizárólag vészhelyzetben, teljes nyugiban vagy szekrényben érdemes, de csak pillanatokra, míg megállapítjátok, hogy merre is haladjatok. Szekrényben, ha Alien elől rejtőztél fölösleges elővenni, úgyis benéz oda, s hamar továbbáll, de, ha meghallja a csipogást, akkor kiszed onnan. Egyedül útmutatásra használd, arra tökéletes, sokszor kihúz a slamasztikából.

- Fegyvereket használhatsz, de nem közvetlen az Alien ellen. Semmit sem használ, de legalább hangos és azt is odacsalja, aki egyébként nem készült oda. Android ellen jó, de utána keress egy jó rejteket, mert nagy valószínűséggel megjelenik egy (az) idegen. Amire használhatod, az a félrevezetés, ellősz egyet- kettőt, majd gyorsan továbbállsz, s amíg a zajra figyelve odarohan valaki, te megléphetsz egy másik úton, de ez elég veszélyes. Egyedül a lángszóró amit tényleg használhatsz megfékezni a fenevadat. Elkergetheted vele, de utána jobb, ha továbbállsz, mert berág és vissza már kicsit sebesebben fog menni, azonnal kivégez. Amíg van töltet, addig baj nincsen. Lehet emberkedni is. Egyetlen töltényt mindig hagyj a revolverben, teljesen mindegy, hogy mi a helyzet, ne lődd el.

- EMP,Bomba,Zajkeltő, stb. használata csak vészhelyzetekben és csak akkor javasolt, ha a cél már csak egy futásnyira van, s van egy vagy több elkerülő. Ha van egy bal és egy jobb szakasz, s mögötted a folyosó üres, akkor vagy vissza, de inkább a bal, illetve jobb szakasz irányába hajítsd, majd 1-2 másodperc eltelte után kezdj el haladni a célod felé. Nekem mindig bevált, sosem akadtam össze senkivel. Asztal alól is érdemes eldobni, mert gyakorta megesik, hogy a Xeno nem akarja majd elhagyni a helységet, ilyenkor eldobod az egyik irányba és van jó 6-7 másodperced arra, hogy elsunnyogj. Az egyik leghatásosabb cucc a molotov koktél. Megkínálod vele az Alient és, mint a lángszóró esetében, továbbáll, majd nem sokkal később visszatér.

- Ajtózárakat használhatsz, de nem sokat segít, ugyanis hamar visszaáll alapállapotba, s egészen kevés olyan eset van, ahol egyetlen bejárat van, az Alien keres másikat, ha tud. Ha éppen beérsz, és valahol ott ólálkodik, akkor érdemes ráverni egyet, de a dolgod végeztével csekkold le, hogy merre van, aztán uzsgyi.

- Elbújni, akárhova. Tudom, elég logikus, de azért csak megemlítem, s elárulom, hogy egy asztal marhára nem állítja meg a gyilkost, ha ott dekkolsz egy hordágy vagy asztal alatt, akkor simán kiszúr és kikap onnan, nem segít szinte semmit, hacsak nincsen egy olyan oldala is, ami eltakar. Szekrénybe, vagy tárolóba megéri bebújni, de szigorúan hátrahúzódva és detektor használata nélkül, sajnos kihallatszik a csipogása. Ha már bent vagy, ne nyomj semmit, mert szívfájdalom nélkül kimászik Amanda.

- Türelem. Nem maradhatsz túl sokáig egy helyben, de van bizonyos kivárási idő, amit be kell tartani, ha nem akarsz önként a gyilkos karmok közé kerülni. Sokszor elidőzik, mélázik, lassan sétál a kis ravasz, de 15 másodpercnél tovább biztosan nem marad meg. Amint lelép kimehetsz, de az 1-2 másodperces csekkolás ne maradjon el, mert hajlamos visszarohanni az adott helyre és ismét leellenőrizni. Emellett fontos, hogy ne kapkodj, ezt leginkább akkor a legnehezebb kivitelezni, mikor éppen szembeállunk az Aliennel és lekuporodunk a sarokba, majd elindul felénk, s mellénk érve lelassít, s halad előre, mint, ha ott sem volnánk. Nos, ne aggódj, nem néz oldalra, ha elhaladt, elmehetsz, de, ha megáll, akkor vissza fog nézni. Szóval a sebesség létfontosságú.

- Tisztelet. A szó nomád értelmében vedd, mert, ha lebecsülöd a szörnyet, akkor szinte biztos, hogy elkapja a grabancod. Nem hülye, tanul abból, mikor átvered, kifigyeli a trükkjeidet, s később felhasználja a tanultakat. Tudja, hogy ott vagy valahol ezért elszalad, ki az ajtón, de megbújik a szobában lévő szellőzőben és, ahogy kilépsz, felhúz és megöl. Ha sokszor nem talál a folyosókon mert elbújsz a szellőzőkben, s ott haladsz, akkor inkább mindenhová bemászik és addig keres, míg rád nem lel, ilyenkor csak a lángszóró segíthet, ha az nincs, akkor sajnos nem sokat tudsz tenni, talán lesokkolhatod, de nekem csak egyszer sikerült.

- Hívd segítségül a túlélőket. Vaktában lövöldöznek, kommunikálnak, hiszen félnek, s ennek köszönhetően zajosak. Az Alien hamarabb fog rájuk rontani, mint rád, s ezt mindig ki is kell használni, talán nem túl emberséges, de most mi akarunk túlélni. Ha belebotlasz egy csoportba, vagy egyénbe, akkor nyugodtan rohanj el mellette, elég suták és bénák ahhoz, hogy ne tudjanak utolérni, viszont nagyon jól játsszák a csali szerepét, te elfutsz, elbújsz, s amíg az idegennel harcolnak, addig megpihenhetsz vagy tovább is állhatsz. Utóbbit javaslom. Androiddal már más a helyzet, nem fogja megtámadni, viszont jó riasztók, ha szebetalálkoznak a Xenoval, akkor elkezdenek egy szöveget ismételni, miszerint egy idegen életforma van jelen, s, hogy ezt jelentik az APOLLO-nak.

- Ne azt lesd, mit és, merre csinál az Alien, mindig a magad dolgával törődj. Talán script, talán tényleg „megérzi” a tekinteted, de, ha túl sokáig hesszelsz, akkor biztos, hogy pontosan rád fogja fordítani a pofázmányát, s akkor kakukk. Addig peakelj (kukucskálj), amíg látod, hogy merre viszi útja, s kalkulálj magadnak egy újat vagy várj, míg elsétál.

- Használd ki a környezet nyújtotta előnyöket. Ha biztos vagy benne, hogy nincs más út, akkor a revolverben hagyott utolsó tölténnyel robbants egyet. Nagyon sok helyen van elszórva gázpalack. Szürke, hosszúkás, általában egy kupacban több is leledzik, s elég nagyot robban ahhoz, hogy szintetikust és embert elégessen, a Xenot pedig odébb tessékelje.

- A legvégére hagytam a legfontosabbat. Te ugye Ripley sarja vagy, nem félni kell a Xeno-tól, hanem tisztelni és ellenfélként tekinteni rá, le kell nyomni, lehet, hogy erősebb, de akkor is csak egy állat. A robbantásokkal és lángszórózásokkal tudathatod vele is, hogy ne próbálkozzon ész nélkül, mert felkészült vagy, hidd el, ezt is feléri MI-vel.

 

 

Ezen tanácsokat megfogadva túlélheted a vadászatot, de csak és kizárólag tőled függ, hogy végül ki marad életben.